Windows Sürümleri İçin Püf Noktası [!]
|
|
10-09-2007, 06:02 AM
Yorum: #11
|
|||
|
|||
RE: Windows Sürümleri İçin Püf Noktası [!]
BİLGİSAYARIN TARİHİNİ DONDURMAK
BİLGİSAYARIN TARİHİNİ DONDURMAK Günle sınırlı programlarda oldukça işe yarar ve de basit bir yöntemdir.Yapmanız gereken tek şey autoexec.bat dosyasına küçük bir makro yazmak. Bu sayede bilgisayarınız her açılışta aynı tarihte kalacak ve demo programlar için gerekli 30 gün hiçbir zaman dolmayacaktır. Ayrıca bunun diğer bir avantajı da tarihe bağlı olan CİH gibi virüsler bilgisayar tarihi sabit olduğu için aktif olacakları tarihi göremeyeceklerinden bilgisayarınızda sadece bulunmakla yetineceklerdir. Bu işlemin tek dezavantajı ise tarih sabit kalacağından ajanda veya not hatırlatma gibi programlar çalışamayacaktır. Peki bu işlemi nasıl yapacağım : Amatör bir kullanıcı iseniz her ihtimale karşı c: nin ( ana harddiskiniz ) altında bulunan autoexec.bat dosyasının yedeğin bir yere alın. Daha sonra donatıların ( Accessories ) altındaki not defterinizi ( Notepad ) çalıştırın dosya açta dosya türünü Hepsi ( *.* ) olarak seçin ve c: nin altındaki autoexec dosyasını açın karşınıza çıkan metinin en altına date 23/06/1999 formatında sabit kalmasını istediğiniz tarihi yazın, ve dosyayı kaydedip çıkın. Şayet bu işi programları kurmadan önce yapıyorsanız tarih o kadar önemli değil ama programları kurduktan sonra yapıyorsanız tarih olarak programı kurduktan sonraki yakın bir tarihi seçin. Bu arada unutmadan tarihi önemli bir güne getirmeyin mesela kesinlikle 25 veya 26 sı olmasın bu sayede bazı virüsleri de atlatmış olursunuz. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Dokuman Sahibi: Mesajı Yazan: WarriorVirus 02 Aralık 2005 saat 5:15pm Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:03 AM
Yorum: #12
|
|||
|
|||
Sag Fare Menüsünü Temizlemek
Bir dosyanın üzerine sağ tıklayınca sildiğiniz bazı programların hala çıkması durumunda ( Norton Anti Virüs ve Powerdesk gibi.) Bunlardan nasıl kurtulabilirsiniz? Programlar tam olarak silinmezse bu tür problemler çıkabiliyor. Siz siz olun bu tür programları silerken Program/Ekle Kaldır seçeneğini kullanın. Ama siz bu konuda biraz geç kalmışsanız, büyük ihtimalle silinip giden bu programın arkasında bıraktığı menü izini temizleme işlemini Registry editörünü kullanarak yapacaksınız. Aşağıdaki adımları takip edin. 1. Silmek istediğiniz komutu harfiyen not alın. 2. Registry editörünü çalıştırın. 3. CTRL + F tuşlarına basın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisine not almış olduğunuz komutu yazın ve FIND NEXT düğmesine basın. 4. Registry kayıtları aranacak ve komutu içeren Registry anahtarı bulunacaktır. Bu anahtarı silin. 5. REGISTRY editörünü kapatın. İşte bu kadar. Bundan böyle o komut sağ fare düğmesinde görüntülenmeyecektir. Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:04 AM
Yorum: #13
|
|||
|
|||
Düşük Sabit Disk Mesajını Engellemek.
Sabit diskiniz üzerindeki bos alan orani düsecek olursa, XP devamli olarak diskinizi temizlemenizi isteyecektir. Bunun için baslat->calistir-> regedit yazin. "HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer" anahtarini aktif hale getirin. Farenin sag dügmesini kullanarak pencerenin sag tarafindaki bos bir alana tiklayin ve bunun sonucunda ekrana gelen nesne menüsündeki Yeni/DWORD Degeri komutunu kullanarak yeni bir deger olusturun. Bu yeni ögeye isim olarak "NoLowDiskSpaceChecks" girin ve üzerine iki kere tiklayarak deger verisini "1" olarak degistirin. Kayit Defteri Düzenleyicisini kapatin ve bilgisayari yeniden baslatin. Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:08 AM
Yorum: #14
|
|||
|
|||
Kopya Windowsu Uptade Etme
Eğer Windowsunuz orjinal değilse uptade etmeye çalıştığınızda, "Ürün Anahtarı Doğrulanamadı" diye bir sayfa göreceksiniz. Dolayısılyla uptade işlemini gerçekleştiremiyeceksiniz. http://windowsupdate.microsoft.com/ buraya girdiğinizde eğer daha önce girmediyseniz, Windowsu uptade etmeye çalıştığınızda Windows Orjinal Ürün doğrulama var o yüklenecektir bunun yüklenmesini bekleyin. Şimdi herkes bunu yüklemiş varsayarak devam ediyorum anlatmaya. http://windowsupdate.microsoft.com/ Buraya tekrar girdik karşımıza Hızlı Ya Da Özel Seçenekleri geldiğinde, Menulerden Araçlar>Eklentileri Yönet Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:10 AM
Yorum: #15
|
|||
|
|||
Klavyedeki -Windows- Tuşunun Marifetleri
Klavyenizin alt kısımlarındaki genellikle Ctrl ile Alt tuşları arasında yer alan Windows logolu tuş ile pratik bazı fonksiyonları gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kullanmaya alışırsanız göreceksiniz ki gerçekten pratiklik kazandırıyor. Windows Tuşu Kombinasyonlarından Birkaçı: Windows + D : Tüm pencereleri küçültür veya büyütür. Windows + E :Windows Gezginini Gösterir. Windows + F : Dosya Arama Penceresini Açar. Windows + Ctrl + F :Bilgisayar Arama Penceresini Açar. (Daha çok ağda kullanılmaktadır.) Windows + F1 : Yardım ve Destek Merkezini Açar. Windows + R : Çalıştır Kutucuğunu Açar. Windows + L : Bilgisayarı Kilitler. Windows + M : Masaüstünü Gösterir Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:11 AM
Yorum: #16
|
|||
|
|||
Başlat Menusunu Hızlı Açmak İçin
başlat--->çalıştır----->regedit dedikten sonra HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Desktop" deriz ve MenuShowDelay dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0" yaptığımızda çok hızlı açılacaktır Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:13 AM
Yorum: #17
|
|||
|
|||
Windows XP Klavye Kisayollari
ALT+ENTER / seçili ögelerin özellikleri ALT+ESC / en son acılan ıtem lerı gecıs saglar ALT+F4 / aktif pencerelerı kapatır ALT+SPACEBAR / aktif sayfanın menusu ALT+TAB / menuler arasında geçiş BACKSPACE / bir önceki sayfaya geçiş CTRL+A / hepsini seç CTRL+B / kalın yazı CTRL+C / kopyala CTRL+I / italik CTRL+O / dosya açma CTRL+U / alt cızgı CTRL+V / yapıştır CTRL+X / kes CTRL+Z / geri tusu CTRL+F4 / dökümanları kapatır CTRL while dragging / seçili ögeleri tutar CTRL+SHIFT while dragging / seçili ögeleri kısayol oluşturur SHIFT+DELETE / çöp kutusuna atmadan siler ESC / ıslemlerı durdurur F1 / help F2 / seçili öğenin ismini degiştirme F3 / arama dosya ve klasörlerde F4 / adres çubuğunu açar F5 / yenileme F6 / adres çubuğuna gider F10 / active sayfalarda çubuğa gider “dosya eklemek araçlar filan” SHIFT+F10 / sağ tıkladıgınızda açılan menu CTRL+ESC / start menusu SHIFT+CTRL+ESC / görev yönetıcısı WIN / start menüsü WIN+BREAK / sistem özellikler menüsü WIN+D / bütün aktif sayfalari küçültme WIN+E / bilgisayarımı açar WIN+F / arama dosya ve klasörlerde WIN+F+CTRL / bilgisayarımda arama WIN+L / kullanıcı degiştirme kapatmadan WIN+M / küçültme veya restore etme sayfaları WIN+R / çalıştırı açar WIN+TAB / açık olan sayfalarda geçiş ------------------------------------------------------------------------ --------------------------- Kaynak=http://www.hardwarelife.com/forum/archive/index.php/t-964.html Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:15 AM
Yorum: #18
|
|||
|
|||
Windows XP’yi geri yüklemek İçin Sistem Geri Yükleme’yi kullanma
1. Windows’ta Administrator olarak oturum açın. 2. Başlat’ı tıklatın, sırasıyla Tüm Programlar’ın, Donatılar’ın ve Sistem Araçları’nın üzerine gelin ve sonra Sistem Geri Yükleme’yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme başlar. 3. Sistem Geri Yüklemeye Hoş Geldiniz sayfasında, Bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle’yi (zaten seçili değilse) seçin, sonra da İleri’yi tıklatın. 4. Bir Geri Yükleme Noktası Seçin sayfasında, Bu listede bir geri yükleme noktasını tıklatın listesinde en son sistem denetim noktasını tıklatın, sonra da İleri’yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme’nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam’ı tıklatın. 5. Geri Yükleme Noktası Seçimini Onayla sayfasında,İleri’yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme önceki Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır. 6. Bilgisayarda Administrator (Yönetici) olarak oturum açın. Sistem Geri Yükleme Geri Yükleme Tamamlandı sayfası görüntülenir. 7. Tamam’ı tıklatın. Sorun Giderme Windows XP’yi yanlışlıkla istemediğiniz önceki bir yapılandırmaya geri yükleyebilirsiniz. Geri yüklemeyi geri almak için: 1. Windows’ta Administrator (Yönetici) olarak oturum açın. 2. Başlat’ı tıklatın, Tüm Programlar’a gidin, Donatılar’a gidin, Sistem Araçları’na gidin, sonra da Sistem Geri Yükleme’yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme başlar. 3. Sistem Geri Yüklemeye Hoş Geldiniz sayfasında, Son geri yüklememi geri al’ı tıklatın, sonra da İleri’yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme’nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam’ı tıklatın. 4. Geri Yükleme Geri Almayı Onayla sayfasında, İleri’yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme özgün Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır. 5. Bilgisayarda Administrator (Yönetici) olarak oturum açın. Sistem Geri Yükleme Geri Alma Tamamlandı sayfası görüntülenir. 6. Tamam’ı tıklatın ------------------------------------------------------------------------- -------------------- Kaynak=http://support.microsoft.com/?scid=kb;TR;306084 Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:18 AM
Yorum: #19
|
|||
|
|||
Microsoft casusunu kaldırın
1. adım Windows XP`de Windows\System32" klasörlerin icinde 2 tane casus "program" var, bunlar MSe sizin üzerinizden bilgiler gönderiyor. - Başlat - Çalıştır: Aynen bu sekilde iki komutu ard arda kopyalayiniz: regsvr32.exe /u %windir%\system32\regwizc.dll regsvr32.exe /u %windir%\system32\licdll.dll 2. adım Microsoft son olan sistemi "XP" icine bir casus koydu. Bunu herkez biliyor ve XP Antispy gibi programlar kullaniyor. Ne yazikki Xp Antispy herzaman isini yapmiyor. Bunu test etmek cok kolay. Aynen tekrarlayin: Start -> Baslat-calistir sec acilan diyaloga kücük harflerle cmd yazin -> Simdi ufak bir DOS penceresi acilmis olmali bunun icine aynen bunu yaziyoruz : net user (kücük harflerle ve net den sonra bosluk birakiyoruz) ve Enter basiyoruz -> Su an bilgisayarinda hangi hesablar bagli görebilirsin. bunlarin icinde Support_388945a0 diye bir hesab varsa Casus sende bagli. Eger Support_388945a0 yazili hesabi görüyorsan yapacagin su: Ayni pencerenin icine bunu yaz : net user SUPPORT_388945a0 /delete pesinede Enter bas. Hepsi bu Casus silindi! Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
10-09-2007, 06:19 AM
Yorum: #20
|
|||
|
|||
Kısayollardaki Okları Kaldırmak
herhangi bir Windows klasorunun kisayolunu olusturdugunuzda. o klasorun uzerinde kisayol oldugunu belirten kucuk bir ok isareti bulunur. bunu kaldirmanin mantigi nedir? normal yasayan bir insan niye kaldirir bilinmez. tartismaya gerek de yokdur. ama ben hastayim diyorsaniz. buyrun. 1-Başlat=>Çalıştır Regedit enterleyin 2- HKEY_CLASSES_ROOT klasorune tiklayin 3-Buradan lnkfile klasorune tiklayin 4-acilan sag Penceredeki IsShortCut anahtarini silin 5-Kayit defterini kapatin 6-bilgisayara restart atin Varmı Beni İçinizde Tanıyan? Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim Kalmasada Şöhretimi Duymayan, Kimliğimi Tarif etmek zor Benim. Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da, Görünmezim cismim de yok, resmim de, Barınağım"xxx"denen yer Benim! |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi