2010 Yılı Siyasal Mezunlar Buluşması'nın Ardından
|
|
11-27-2010, 05:54 AM (Bu konu en son: 11-30-2010 tarihinde, saat: 07:49 AM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: ahmetfidan93.)
Yorum: #1
|
|||
|
|||
2010 Yılı Siyasal Mezunlar Buluşması'nın Ardından
Fakültemizin kuruluşunun 30. yılı ile gelenekselleşen ve bu yıl genel anlamda ikincisi gerçekleşen mezunlar buluşmamız, Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlığı, Mezunlar Derneği ve Siyasal Vakfı'nın organizatörlüğünde bu gün Fakültemiz binasında gerçekleştirildi.
Mezunlar töreni, bulşuması iki oturumlu olarak gerçekleştirildi. Öğleden önceki oturumda Fakültemizin Geçen hafta ataması yapılan Prof.Dr. Emrah CENGİZ in açılış konuşmasının ardından okulumuz kurucu duayen hocalarından, Prof.Dr. Ali Ülkü AZRAK, Prof.Dr. Mesut ÖNEN, Prof.Dr. Duygun YARSUVAT ve Prof.Dr. Sevgi GÜRAN'ın konuşmaları ve II. oturumda da diplomalarını almamış mezunlarımıza diplomaları verildi. ![]() 27 KASIM MEZUNLAR GÜNÜ OLAĞAN PROGRAMI: 10.00-11.00 Kayıt & Kent Orkestrası Müzik Sunumu ![]() ![]() ![]() ![]() 11.00-11.05 Tunaya Amfisinde Toplanma - Açılış Konuşması ve Saygı Duruşu 11.05-11.15 Dekanımızın Konuşması ve Fakültemizin Tanıtımı Buluşmadan bir gün önce dekanlık görevine atanan 92 mezunlarımızdan Prof. Dr. Emrah Cengiz, fakültenin bugüne kadarki başarılarını daha da artırarak sürdürebilmesi için önlerinde yapılacak çok önemli görevler bulunduğunu ifade etti. Cengiz, bugüne kadar SBF mezunu sıfatının, akademik sıfatlarının hep önünde olduğunu ifade ederken, bu anlayışla fakülteyi daha da ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. ![]() 11.15-11.20 İstanbul SBF Mezunlar Derneği Başkanının Konuşması Mezunlar Derneği Başkanı Mehmet Kara SBF'nin başarısının daha da artırılması için sadece fakülte yönetimine değil, mezunlara da önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Kara, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında akademik çevrelerde yüksek değer biçilen bir fakülte olmasına rağmen, yapılan bilimsel çalışmaların çıktılarının kamuoyu ile paylaşılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Kara bu çerçevede mezunların da fakültelerine ellerinden gelen desteği esirgemeyeceklerini kaydetti. 11.20-11.25 Siyasal Vakfı Başkanının Konuşması Siyasal Vakfı Başkanı Dr. Fahri Solak da törende yaptığı konuşmada, yapacağı işe, davasına inanmış insanların neleri başarabileceğinin en somut göstergelerinden birinin İÜ Siyasal'ın kuruluş süreci olduğuna işaret ederek, 30 yılın sonunda fakülte ve mezun organizasyonlarının geldiği noktanın bu inanmışlığın sonucu olduğunu belirtti. Geçen sürede, İstanbul Siyasal'ın bir çok önemli görevler üstlenen insan yetiştirmenin yanında, özgün nitelikleri ile kıymetli insan yetiştirme yönünde de önemli toplumsal katkılar yaptığının altını çizdi. Fakültenin başarısının, mezunlarının başarısı ile teyid edileceğini vurgulayarak, Siyasal mezunlarını Fakülte'nin, Mezunlar Derneği'nin ve Siyasal Vakfı'nın gerçekleştirdiği kurumsal çalışmalara katkı yapmaya, ayrıca projeler geliştirip bunları kurumsal düzeyde hayata geçirme yönünde çaba harcamaya çağırdı. 11.25-11.30 Mezunlar Adına Sn. Zeynel KOÇ' un Konuşması ![]() Bu yılki buluşmada mezunlar adına TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Zeynel Koç bir konuşma yaptı. Koç, “Lodosun Diğer Adı: Beyazıt” başlıklı öykü tadında tecrübe ve anılarla dolu hayat hikayesini anlattı. Dr. Zeynel KOÇ konuşmasında özetle şunları söyledi: "Ben geriye dönüp baktığımda kendi adıma, özgürlük ve çeşitliliği götürdüğümü düşünüyorum buradan. Başka şeylerde vardı şüphesiz; ama kendi aklımı ve muhakeme gücümü hiçbirzaman kiralamadım başkalarına… bir de farklı olanın zenginlik olduğunu, tahammül etmek gerekse de bu zenginliğin hayat kalitesi sağladığını anladım… Şüphesiz mezuniyet sonrası yaptığım görevler, bana büyük tecrübe sağladı. Ama Fakülte yıllarımı geçirdiğim bu bina, bu kampus, bu şehir -daha sonraki yaşantımda bir başarı varsa- bunun da temelini oluşturdu. Ülke çıkarlarına aykırı olmayan, kısır bir menfaat şebekesi oluşturmayan aidiyet duygusunun toplam kaliteye de hizmet edeceği gerçeğini, en iyi demokrasilerin kurumlar üzerinde yaşayabileceğinin dersini almış bizler biliriz… mezun olduğumuz fakülte ile bağları devam ettirmek, sadece kendimiz için değil aynı zamanda ülke için de bir zenginlikti… Hayatın hangi alanında olursa olsun, siyasette, bürokraside, hatta ticarette ancak birbirlerini anlayan ve ekip olabilen insanların başarılı olabileceğini kabul etmek gerekir. İlk günler mezuniyetle birlikte okulla işin bittiği düşünülebilir. Evet, sadece İÜ SBF’den mezun olmak hiç kimseye bir avans vermez, vermemesi de gerekir. Ancak hangi görevde olursak olalım okulun itibarını da, gücünü de arkamızda hissetmemiz gerekir… Şükür ki, Fakültemiz mezunlarının kurduğu, Vakıf ve Dernek ayakları üstüne durabilecek durumda ve rüştünü ispatladı. Her iki kurum Fakülte ile işbirliği içinde bir yandan mezunlarla, diğer yandan da geleceğimiz olan öğrencilerle işbirliği içinde bu ülke için çalışıyor, çabalıyor… Emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum… İnanıyorum, bizler “bu ülke” için, daha güzel bir gelecek inşasına daha çok katkı sağlayabiliriz… Şairin dizeleriyle bitirelim;Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana…” 11.30-11.45 Hocalarımızın Konuşmaları 11.45-11.55 Belgesel Tanıtımı (Doç.Dr. Mehmet ALKAN) Mezunlar Buluşması'nda Siyasal Belgeseli projesi hakkında da bilgiler verildi. Fakültemiz hocalarından Doç. Dr. Mehmet Alkan'ın yönetmenliğini üstlendiği Belgesel'in önümüzdeki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Belgesel çalışması çerçevesinde onlarca eski ve yeni hocanın, onlarca mezun ve mensubun görüntüleri kayda alındı. Dolayısıyla bu çalışma daha şimdiden bir belgeselin de ötesinde, Fakülte tarihi açısından çok zengin bir arşiv niteliği kazanmış durumda. 12.00-12.15 Toplu Fotograf Çekimi Malesef ben bu toplu fotoğrafta yokum. Çünkü başta Sevgi Hocam olmak üzere geride kalan hocalarımızı toplu fotoğrafın ön saflarına geçirmekle meşguldüm. Sevgili Figen çekimi durduruyor. Benim fotoğrafa yetişmem için. Ama merdeee, yetişemedim. ![]() Ama burada bir resim buldum. Sol arkada pembe kabanlı çocuğun üst taraflarında bir yerdeyim. Bulana helal olsun.)) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemekhane Yolunda ![]() 12.30-13.30 Yemek - Turan Emeksiz Yemekhanesi Ne kuyruk ne kuyruk. Onyıllar önce yemekhane kuyruğunda beklerkenki sabırsızlığımız yoktu. Yemekhane kuyruğunda beklemekten ilk defa sıkılmadık. Tam tersi mutlu olduk. Tabi bu durum yılda bir yaşanıyor olduğundan olsa gerek. Yemekhane jetonunu bile özlemişiz. Anlatılmaz bir duyguydu.)) ![]() ![]() Okulumuzun ayaklı gazetesi, vikipedyası, ekşi sözlüğü, taptatlı kızı, (Kadını))) [sevgili Fatih ne olur kızma)))] Sevgili Serpil Akyol'un masası... Serpil yemekte bile ortalığı yönetmekte ve yönlendirmekte... Yemek deyince zaten akla SERPİL AKYOL ERDEN markası gelir. Ben de kural bozulmasın diye Serpil'in masasını habere aldım. Beni merak etmeyin. Benim masamın fotoğrafçısı tembel çıktı. Resimler bana ulaştığında ekleyeceğim. Sözz.))) Hoş doğru dürüst bir fotoğrafımız da yok ya. Sevgili Arzu El' in yaramaz oğlu bize Tavşan Kulağı yapmakla meşguldü. ![]() Veee, tabldotu elimize alınca.... ![]() Hahh haaaa, yemek gülümsetti bizi. Mönü, Siyasaldaki ilk günümüzde yediğimiz mönünün aynısıydı. Sanırım bunu özellikle düşündüler.))) Ya da sanırım Siyasal'ın özel gün mönüsü hep aynı. Şikayetçi miydik, kesinlikle hayır. Tam tersine mutlu olduk. Bizler yine masaya oturur oturmaz, daha yemeklerin tadına bile bakmadan hepsine tuz katarak yemeğe başladık. Allahtan hava güzeldi ve yemekhanenin keyfini fazlasıyla çıkardık. Yemek Sonrası: Sol cenahtan ![]() 93 Mezunlarından bir enstantane: ![]() Ve bendeniz: Sevgili Serpil olmasaydı resimlerde esamemiz okunmayacaktı. Varolasın Serpil)) Bu arada, sevgili Prof.Dr. Duygun YARSUVAT hoca bana sünnetçi derdi. Ben de kendisine gıcık olurdum. Meğer onların sünnetçisinin adı da Ahmet FİDAN mış. Duygun hocayla hiç geçinemezdim zaten. Ama yine de Ceza Hukuku ve Kriminoloji dersim çok iyiydi. Herkesin malumu olan Siyasal'daki ders notlarımdan tek şikayetçi olan hoca da sevgili Duygun Hocaydı. Allahım Bu fotoğraf karesinde uzak ta olsak bulunmak acı verici geldi bana))) Neyse ki geride kaldı. Şimdi tonton Duygun Hocamız olmuş. Yaşlandıkça o da şeker olmuş. ![]() Arka Sıradakiler: ![]() Sağ Cenah ![]() ![]() Serpil ve diğer katılımcılar.)) ![]() 13.45-14.00 Tunaya Amfisinde Toplanma Bu toplanma öylesine bir toplanma idi. Kısa sürdü. Mezunlara diplomaları verildi. Bir kısım mezunumuz da okulumuzun ana giriş salonunda uzun bir kuyruğa girerek diplomalarını aldılar. Son madde gerçekleştirilemedi. II. oturum çabucak dağıldı. ![]() 14.00-14.15 Diploma Töreni ve Toplu Yemin & Dekanımızın Konuşması Aşağıda kartlaşmış, pardon yaşlanmış siyasallı öğrenciler.))) ![]() 1990 Mezunlarının Doğanay anfisindeki 20. yıl toplantısı. 90 lılar yemeğin ardından nevaleyi nerenize yediniz. Helal olsun size. ![]() ![]() ![]() 90 lılardan yeni resim eklemelerini bekliyoruz. ONLINE BİLGİ İLETİŞİM AĞI |
|||
12-03-2010, 08:52 PM
Yorum: #2
|
|||
|
|||
Cvp: 2010 Yılı Siyasal Mezunlar Buluşması'nın Ardından
Haberimize başka fotoğraf çeken ve eksik kalan yerleri tamamlamak isteyenlerden yorum yazmalarını bekliyoruz.
ONLINE BİLGİ İLETİŞİM AĞI |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi