Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PROF. DR. TARIK ZAFER TUNAYA, KABRİ BAŞINDA ANILDI
02-11-2008, 03:06 AM (Bu konu en son: 02-11-2008 tarihinde, saat: 03:29 AM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: Admin.)
Yorum: #1
PROF. DR. TARIK ZAFER TUNAYA, KABRİ BAŞINDA ANILDI
İÜ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI KARLIKLI:
''ANAYASA TARTIŞMALARI SIRASINDA BU TÜR KİŞİLERİN DÜŞÜNCELERİNE DUYULAN İHTİYAÇ, ÇOK DAHA NET ORTAYA ÇIKIYOR''
(İSTANBUL - A.A)

29.01.2008 - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (İÜSBF) kurucu dekanı ve anayasa profesörü Tarık Zafer Tunaya, ölümünün 17'inci yılında Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Prof. Dr. Tunaya için kabri başında saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende konuşan İÜSBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yücel Karlıklı, son olarak 1989 yılında Fransız İhtilali'nin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen bir toplantıda Prof. Dr. Tunaya ile karşılaştığını, aynı toplantıda Prof. Dr. Bülent Tanör'ün de bulunduğunu belirterek, ''Bugün, bu kişilerin hiçbiri aramızda değil. Anayasa tartışmaları sırasında bu tür kişilerin düşüncelerine duyulan ihtiyaç, çok daha net ortaya çıkıyor'' dedi.
Prof. Dr. Tunaya'nın siyaset bilimiyle anayasa hukuku arasında kurduğu ilişkiye de işaret eden Karlıklı, şöyle devam etti:
''Biz öğrencileri için Sened-i İttifak, Türk Magna Cartası'dır. Biz öğrencileri için parlamento iç tüzükleri, sessiz anayasalardır ama sığ anayasa tartışmaları içinde artık o tür derin yorumları günden güne daha az görür olduk. Bu üzüntüyü bir kez daha burada belirterek, her geçen yıl azalan 29 Ocak arkadaşlarıyla, dostlarıyla önümüzdeki yıl bir arada olmak üzere hocanın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.''
Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Aybay da, Tunaya'nın Türkiye'nin siyasi geçmişinde bir dönüm noktası teşkil ettiğini, kimseyi kırmadığını, onu kızdıran tek şeyin ise bilim sahtekarlığı olduğunu anlattı.
Prof. Dr. Tunaya ile son 20-25 yılı birlikte geçirdiklerini, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni birlikte kurduklarını belirten Prof. Dr. Aybay, ''Bugün hala canlı, mensupları belli yerlere gelmiş insanlardan oluşan bir fakülteyi birlikte kurmanın onurunu taşıyorum. Onun nasıl bu işe gönülden, yürekten bağlı olduğunu, nasıl uğraştığını biz yakınları olarak biliyoruz. Onu özledim. Nur içinde yatsın'' diye konuştu.
Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Ersin Kalaycıoğlu ise kendisi ergenlik çağındayken teyzesiyle evlenen Tunaya'nın, o dönemde entelektüel gelişimine en fazla etkisi olan aile üyelerinden biri olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Kalaycıoğlu, daha sonra iktisat fakültesinde hocası da olan Prof. Dr. Tunaya'nın, özellikle bir kaç alanda çok önemli çalışmaları bulunduğuna işaret ederek, anayasa hukuku ve siyaset biliminin bir arada alınması gerektiğinin altını çizen ders kitaplarının öğrencilerine çok faydalı olduğunu söyledi.
İÜSBF Mezunlar Derneği Başkanı Mehmet Kara da, Prof. Dr. Tunaya'nın anayasa hukuku alanında birçok kişinin hocası olduğunu belirterek, ''Dernek olarak Tunaya hocamızın değerini, bizler üzerindeki emeğini unutmadık, unutmayacağız'' dedi.
Törende daha sonra, Prof. Dr. Tunaya'nın mezarı üstüne çiçekler bırakıldı.

http://www.siyasalforum.net
İNTERNETTEKİ EVİNİZ
kullanıcının web sitesini ziyaret etkullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi