Patates Püresi
|
|
08-10-2012, 07:17 AM (Bu konu en son: 08-10-2012 tarihinde, saat: 08:29 AM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: ahmetfidan93.)
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Patates Püresi
Patates Püresi Malzemeler 1 kg patates 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı 1 domates 6 veya 12 tane Macar salam Tuz, karabiber Yapılışı Patatesi iyice yıkayın, yıkadıktan sonra kabuğunu incecik soyalım patatesleri tencereye yerleştirelim üzerini 1-2 parmak kadar geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanış patatesleri bir çukur kaba alıp patates ezeceği iyice ezin, Süt ve tuz karabiber ekleyerek karıştırın. tereyağını koyun. İyice karıştırarak yağın eriyip püreyle özleşmesini sağlayın. Salamın içine bir yemek kaşığı patates püresinden koyup yıldız şekil verip servis yapalım, domatesleri ince dilimleyip aralarına yerleştirelim nane yapraklarıyla ve zeytinle süsleyelim. Patates hem B vitamini; hem de potasyum açısından zengin bir sebzedir. Patates püresini beyaz veya kırmızı tüm et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz. acı seviyorsanız üzerine pul biber serpebilirsiniz. Sevgili okurlarım yemek yapmayı çok seviyorum umarım yemeklerimi sizlerde beğenerek yapıyorsunuzdur. Sizlere afiyet olsun sevgisiz yemek olmaz bir tutamda sevgi ekleyelim. Bu yemek tariflerim tamamen kendime aittir hepsini de zenkle yapıyorum. Emine Dönüş Özatar |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi