Kısır
|
|
11-06-2012, 04:37 PM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Kısır
Malzeme: 1 çay bardağı ince bulgur. (Esmer bulgur bulursanız onu da tercih edebilirsiniz kişi banına 1 çay bardağı) 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası 2 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası (acı ya da tatlı) 1 diş sarmısak 4 adet yeşil soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet taze nane 3 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (bu olmazsa olmaz yada sumak ekşisi) 1 adet limon suyu (bunu ekşiliği kontrol ederek ekleyin.) 2 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tarçın Arzuya göre tuz Yapilışı: Bir çelik leğene bulguru koyun ve üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip üzerini bir kapakla kapatın. Bulgur suyu çekmesi için ağzı kapalı olarak dinlendirmeniz yeterli gelir. tahta bir kaşıkla karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırıp bulguru biraz soğutun. Biber ve domates salçasını ekleyin. İyice özümsenene kadar hafifçe bastırarak karıştırın. Kimyonu, pul biberi, kuru nane, biber salçasını, domates. Tarçın (tuzu salçalar tuzlu olduğu için ona göre ekleyeli) ekleyin iyice Karıştırın. Sarmısağı,temizlenmiş ve ince kıyılmış yeşil soğanı, maynanozu, taze naneyi ekleyin ve karıştırın. Nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ekleyin. Yavaşça karıştırın ve servis tabağına alın. Yanına domates, salatalık, asma yaprağı, marul gibi lezzetli şeyler ekleyip servis yapın yanına da buz gibibir ayran yada şalgam deymeyin keyfinize... Evet kısırımız servise hazır. Afiyet olsun. Emine Dönüş Özatar |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi