Zeytinyağlı Lahana Sarması
|
|
11-18-2012, 07:16 AM (Bu konu en son: 11-18-2012 tarihinde, saat: 07:21 AM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: siYASALforum00.)
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Zeytinyağlı Lahana Sarması
Zeytinyağlı Lahana Sarması MALZEMELER : 1 orta boy lahana 3 su bardağı pirinç 1 su bardağı zeytinyağı 3 orta boy kuru soğan 1 demet maydanoz Tuz Karabiber 1 tatlı kaşığı şeker Kuş üzümü 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya sumak ekşisi 3 su bardağı su 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI Lahanaları yapraklarını kesip yıkadıktan sonra geniş bir tencerede kaynaya sunu içine atıp 5 dakika beklet ve çıkart, lahana yapraklarının bir süzgeçe alın. Yayvan ve geniş bir tencereye zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Ve domates salçasını, biber salçasını ilave edin bularla birlikte biraz kavurun sonrada bütün baharatları ilave edin sonrada yıkanmış pirinçleri biraz daha kavurun 1 su bardağı su, şeker, tuz ve ekşisini ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak tencereye dizip 3 su bardağı su koyarak pişirin. Hazırlayıp pişirmiş olduğumuz lahana sarmalarını servis yapalım süzme yoğurta sarımsak ekleyip yoğurta şekil vererek domates nane limonla süsleyelim. Not bunu kimyalıda yapabilirsiniz. Sevgili okurlar sizlere şimdiden afiyet olsun. Kendi tarifimdir. Emine Dönüş Özatar |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi