Soğan Dolması
|
|
03-04-2013, 02:29 PM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Soğan Dolması
![]() Soğan Dolması Malzemesi: 6 tane iri baş soğan 500 kg. dolmalık kıyma Yarım bağ maydanoz Dere otu 1 çay bardağı pirinç Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 limon suyu Tuz Karabiber Bir tutam tarçın Bir yemek kaşığı toz şeker Bir yemek kaşığı nar ekşisi Bir yemek kaşığı domates salçası Bir yemek kaşığı acı biber salçası Bir tutam sevgi Yapılışı: Soğanların başlarını ve altlarını derince kesip, sirkeli sıcak suyun içinde 10 dakika haşladıktan tan sonra, baş parmağınızda altlarından başlara doğru ortasını çıkarın, ortasından çıkarmış olduğunuz soğanları doğrayıp hazıladığımız harcın içine karıştıralım, diğer katlarını da tek tek ayırın. Diğer dolmalara hazırladığınız şekilde dolma hacını hazırlayın. Bu hazırladığınız malzemeyi soğanların İçine doldurup pişireceğiniz kabın içine itina ile yerleştirin. Üzerine suyunu koyup bir kapak kapatarak kaynamaya bırakın kaynayınca ocağı kısın kısık ateşte pişirelim. Dolmalar piştikten servis tabağına alıp zevkinize göre süsleyin üzerine nar ekşisi gezdirin servise hazır. Sizlere afiyet olsun. Evinizden misafireksik olmasın, sofranız bereketle dolsun... Emine Dönüş Özatar |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi