Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soğan Dolması
03-04-2013, 02:29 PM
Yorum: #1
Soğan Dolması
[Resim: Resim-126.jpg]

Soğan Dolması

Malzemesi:

6 tane iri baş soğan
500 kg. dolmalık kıyma
Yarım bağ maydanoz
Dere otu
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 limon suyu
Tuz
Karabiber
Bir tutam tarçın
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir yemek kaşığı acı biber salçası
Bir tutam sevgi

Yapılışı:

Soğanların başlarını ve altlarını derince kesip, sirkeli sıcak suyun içinde 10 dakika haşladıktan tan sonra, baş parmağınızda altlarından başlara doğru ortasını çıkarın, ortasından çıkarmış olduğunuz soğanları doğrayıp hazıladığımız harcın içine karıştıralım, diğer katlarını da tek tek ayırın. Diğer dolmalara hazırladığınız şekilde dolma hacını hazırlayın.

Bu hazırladığınız malzemeyi soğanların İçine doldurup pişireceğiniz kabın içine itina ile yerleştirin.

Üzerine suyunu koyup bir kapak kapatarak kaynamaya bırakın kaynayınca ocağı kısın kısık ateşte pişirelim. Dolmalar piştikten servis tabağına alıp zevkinize göre süsleyin üzerine nar ekşisi gezdirin servise hazır.

Sizlere afiyet olsun.

Evinizden misafireksik olmasın, sofranız bereketle dolsun...
Emine Dönüş Özatar
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi