Peynirli Ispanaklı Börek
|
|
04-03-2013, 01:45 PM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Peynirli Ispanaklı Börek
Peynirli Ispanaklı Börek
MALZEMELER: 5 yufka 1 su bardağı süt 2 yumurta 1 çay bardağı zeytin yağı 250 gr beyaz peynir veya lor 1 demet maydanoz 300 gr ıspanak Yeterince galeta unu Yapılışı Eylenceli bir börek yapmaya nedersiniz ? Böreğin iç için beyaz peynir ezilir, ince doğranmış maydanozla ve önceden yıkanmış ıspanakları kıyalım ve zeytinyağını karıştıralım. Yufkalar önce 4'e bölelim. Sonra her bir parça’nın üzerine süt’le ıslatalım sonra uçlarını üstüne kapatalım yufkayı dikdörtgen çekline getirelim. Hazırladığımız harçtan iki yemek kaşığı içine yerleştirelim, kalım bir sigara böreği şeklinde saralım sigara böreği gibi hazırladığımız börekleri Önceden çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa iyice bulayıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Galeta ununu da kendim yapmıştım bayat ekmeleri iyice kurutum ve sonra Blender geçirdim sonra da elek ten geçirdim, mis gibi bir galeta unu ede etim katkı madesi olmayan gıdaları tercih ediyorum. |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi