Şeftalili Güllaç
|
|
08-10-2013, 01:32 PM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Şeftalili Güllaç
Şeftalili Güllaç Malzemeler: 8 adet güllaç yaprağı, Bir buçuk litre süt, Bir su bardağı tozşeker, 1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı, 250 Şeftali, 1 çay bardağı Hindistan cevizi 1 limon kabuğu Üzerine: Antepfıstığı, çilek ya da kiraz veya böğürtlen olabilir Meyveli Güllacın Yapılışı Sütü bir tencereye alın ve ılıtın. Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin. Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve biraz dinlendirin şekerin tamamen erimesini bekleyin. Orta büyüklükte bir tepsinin içinin sütü boşaltın güllaç yaprağından bir tane alın ve iyice süte ıslatın. Islatmış olduğunuz güllacı derin bir kaba yerleştirin. Her 2 yaprak güllacın arasına Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesini arasına serpin. Ben limonu çok yakıştırdım çok eğlenceli oluyor , bu tarifi yazarken bile mis gibi koktu inanın ki bu sütlü tatlıyı çok seveceksiniz. Çok hafif oluyor ve yapımı da çok kolay . Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin. Güllaçların yarısını yerleştirdiğinizde ortasına küp şeklinde doğranmış Şeftalileri serpin. Kalan güllaçları da aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü güllaçların üzerine gezdirin. Sütü çekince güllaçları dilimleyelim elama dilimi şeklinde doğranmış şeftalileri dilimlenmiş güllaçların aralarına yerleştirelim ve antepfıstığı ve çilekle veya kiraz ya da böğürtlenlerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Evet güllaçlarımız hazır servise umarım sizlerde severek yapar ve afiyetle yersiniz ve seversiniz. Afiyet olsun sizlere . |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi