Kabak Çiçeği Dolması
|
|
09-03-2013, 04:53 AM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Kabak Çiçeği Dolması
Kabak çiçeği dolması:
30 tane kabak çiçeği 1 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 250 gr kuyruk yağlı kıyma Nane, maydanoz, dereotu Karabiber, tuz, pul biber, yenibahar, zeytinyağı Yapılışı: Sevgili okuyucularım bu yemekleri özenle hazırlıyorum, sizlere kaliteli ve hoş lezzetlerimi sunmaktan kıvanç duyuyorum. Umarım benim hazırlamış olduğum yemekleri siz okurlarında damak zevkine hitap ediyordur. Ben sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum bana yemek yapmak çok eğlenceli geliyor, yemeklerimi özenle hazırlamak, yemekleri sunama hazırlamak çok çok eğlenceli bence. Gelim kabak çiçeği dolmasını yapmaya. Kabak çiçeklerini yıkadıktan suyunu bir kağıt havluyla alalım sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri nazik bir şekilde temizleyelim. Çiçeğin içindeki sarı kısmı oyacak yardımı ile çok yavaşça çıkartalım.(çiçeğin yapraklarını yırtmayalım.) Yemeklik doğradığınız soğanı, kıymayı pirincin üstüne ilave edin. Bir iki karıştırıp yeşillikleri, tuzunu ve baharatlarını, kuşüzümünü de ekleyip karıştıralım. Dolma içi doldurulmaya hazır kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde buharda pişirmek için kullandığımız süzgece (hafif dik)sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve 2 su bardağı suyunu koyup önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte pişirin Not: Çiçeklerin içini fazla doldurmayın. Dolma içini çiğden hazırladım ben. Piştikten sonra arzunuza göre servise hazırlaya bilirsiniz. Süzme yoğurt, nane maydanoz, domates, dereotu ile süsleyip konuklarınıza suna bilirsiniz. Şimdiden sizlere afiyet olsun ben çok seviyorum bu tür menüleri umarım sizlerde sever ve uygularsınız. Sevgili okurlarım sağlıcakla kalın, sizlere şimdiden afiyet olsun… Kabak çiçeğini bulmak biraz zor, pazara çok erken gitmeniz gerekiyordu malum burası çok sıcak olduğu için ben geç saate gittim şansım varmış bitmemişti görür görmez hemen aldım, bahçenizde kabaklarınız varsa çiçekleri kapanmadan, ucunda kabağı olmayan (erkek) çiçekleri toplamanız gerekiyor. Türk mutfağında özellikle dolmasıyla damak tadına hitap eden kabak çiçeğinin, içinde oluşan polenler dolayısıyla, kemik zayıflığı olmak üzere pek çok hastalığa da faydası olduğu söylenmekte araştırmalarımda. Saygı değer okurlar sevgiyle kalın saygılarımla... Emine Dönüş ÖZATAR |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi