Tirşik çorbası
|
|
02-19-2014, 02:13 PM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Tirşik çorbası
Tirşik çorbası
Malzemeler: 2. kg. Tırşik yaprağı 2. kase yoğurt 1. Su bardağı nohut 1. Kase dövme 1. Su bardağı bulgur 1. Yemek tabağı k.maraş tarhanası 1 çorba kaşığı tuz 6 yemek kaşığı un Yeterince su Kaynatılmış yoğurt mayalama kıvamında olacak. Yapılışı: Tırşik yaprağı ince ince tütün kıyar gibi kıyılacak. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut, dövme, bulgur, tarhana. Su kaynatılmış yoğurt mayalama kıvamında olacak bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız işlemden sonra kazanı önce bir kalın sofra beziyle sarılır sonrada kalın bir battaniye ile sıkıca bastırılır mayalanmaya bırakılır. Evet sabahleyin pişirilmeye hazır çorbamız kendiliğinden ekşimiş olur. Çorbamızı iyi pişirmemiz lazım yoksa dilimizi ısırır yiyemeyiz. Pişen çorbamızı ocaktan indirelim içine sarımsak ilave edip servise hazırlayalım. Sevgili okurlar bu tirşik çorbası tere yağlı, şehriyeli, bulgur bilavu ile çok nefis oluyor. Bu tirşik çorbası memleketim kahramanmaraş ta yapılır genelde başka yörelerimizde de yapılıyor lakin faklı yapılıyor. Sizlere şimdiden afiyet olsun efendim. Kendi tarifimdir. Emine Dönüş ÖZATAR |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi