Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fındıklı Laz Böreği
06-23-2014, 12:41 PM (Bu konu en son: 04-14-2015 tarihinde, saat: 06:13 AM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: siYASALforum00.)
Yorum: #1
Fındıklı Laz Böreği
[Resim: 10385390_10152489630174551_776987394832238827_n.jpg]

[Resim: 10348221_10152475828009551_6716559336678016611_n.jpg]

Fındıklı Laz Böreği

Malzemeler:

36. Yaprak yufka
250 gr tereyağı
Muhallebisi için:
4. Yumurta
1 kg süt
1,5 su b. toz şeker
4. Çorba k. nişasta
4. Çorba k. unu
1.Tutam tuz
1. Tatlı kaşığı silme karabiber
1. Su bardağı fındık
1. Çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:

2,5 bardak toz şeker
2 su b. su
2,3 damla limon

HAZIRLANIŞI:

Laz Böreğini çok beğeniyordum yapmayı da çok istiyordum bir Akdenizli olarak kara deniz yemeklerini de çok beğeniyorum.

Laz böreğini ilk olarak yapıyorum çok heyecanlıyım bu yüzden.
Evet yaptım çok nefis olmuş sizlere de tavsiye ediyorum bu böreği ama yapmaya başlarken de şunu unutmayın bir yemeği yapmaya başlarken 5 duyumuzu aktivite etmeliyiz bunu yaparsak çok daha lezzetli oluyor.
Evet yapılışı:

İlk olarak Laz böreğin muhallebisi hazırlayalım. Bunun için; 1 kg Süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker nişasta, unu ilave edip iyice karıştırıp ocağa alalım muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatalım ve ocaktan alalım biraz soğumaya bırakalım ama çok soğumasın.

Şimdide yumurtaları tek tek mikser yardımı ile yumurtaları iyice muhallebiye yedirelim bir tarafa bırakalım.

Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritelim ve her yufkanın arasına bir fırça ile her yerine tereyağından sürelim 18 tanesinin arasına yapmış olduğumuz muhallebiyi her yerine eşit şekilde sürelim üzerine kara biberi yine her yerine eşit bir şekilde serpelim, tarçını da aynı şekilde serpiştirelim sonrada blender dan geçirmiş olduğum fındıkları üzerine serptikten sonra 18 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizelim.

Kalan tere yağını’da önce istediğiniz büyüklükte keselim ve tereyağının hepsini üzerine dökelim.
Ve Laz böreklerim fırında pişmeye hazır en eğlenceli yanı da bu fırınımızı orta sıcaklıkta ısıtalım 160, 180 derce de nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Laz Börekleri pişerken bir yandan da şerbetini hazırlayalım. Diğer taraftan 2,5 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyu bir tencereye koyalım ve ocağın altını yakalım şerbet kaynamaya başlayınca limonunu da sıkalım şerbet kıvamına gelince altını söndürelim soğumaya bırakalım.

Börekleri pişince fırından çıkartalım, şerbetini soğuk dökelim üstü nar gibi kızarmış içinde mis gibi kokan buram buram muhallebisiyle bütünleşen Laz böreğimiz servise hazır

Mutfağınızdan yemek kokusu, sofranızdan misafir eksik olmasın.

Emine Dönüş ÖZATAR
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi