Çökelekli Kekikli Toplar
|
|
06-25-2014, 04:10 AM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Çökelekli Kekikli Toplar
Çökelekli Kekikli Toplar
![]() Malzemeler 1. kg çökelek 3. Yemek kaşığı pul biber (Acı pul biber de olabilir) 2. Yemek kaşığı biber salçası Tuz 2. Yemek kaşığı kekik 1. Yemek kaşığı çörek otu 1. Yemek kaşığı kimyon 1. Tatlı kaşığı karabiber 1. Tatlı kaşığı yenibahar 1. Çay kaşığı tarçın 1. Su bardağı halis zeytin Yağı Yapılışı Sevgili okurlarım bu gün de şöyle güzel bir kahvaltılık hazırladım sizlere. Doğal beslenmeye özen gösterelim diye düşündüm ve bu çökeleğin içine koyduğumuz kekikleri bizzat kendi ellerimle topladım. ![]() Ve zeytinyağını da oradan aldım katkısız bir yağ olmasını tercih ettim ve pul biberini de oradan aldım. ![]() Bütün malzeme bir tepside iyice yoğrulur. Küçük portakal büyüklüğünde parçalar halinde koparılarak avuç içinde yuvarlayalım. Başka bir tepside Turunç yapraklarının üzerine dizilip 3-4 gün Kurutmaya bırakalım. Ben bunları turunç yapraklarının üzerine koydum ki o turuncun mis gibi kokan o kokusunuda alsın diye. İşlemi bittikten sonra buzdolabında saklayalım. Daha uzun süre saklamak isterseniz de buzdolabının dondurucu bölümüne muhafaza edebiliriz. Bu çökelek toplarını doğrayıp kahvaltıda yiye bilirsiniz ve bunu domates maydanoz kuru soğanla da salata yapabilirsiniz. ( Bir tutamda Sevgi koymayı unutmayalım) Afiyetler... Emine Dönüş ÖZATAR 1 Çorba kaşığı (çok tepeleme) Çökelek için besin değerleri: Protein (g) 35.00 5.3 Yağ (g)( 5.60 0.8 Kolesterol (mg) 0.00 0 Sodyum (mg) 0.00 0 Potasyum (mg) 0.00 0 Kalsiyum 80.00 12 Vitamin A 1500.00 225 Vitamin C 0.00 0 Demir 0.00 0 |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi