Ispanaklı, Yulaflı diyet böreği
|
|
09-29-2014, 12:58 PM (Bu konu en son: 09-29-2014 tarihinde, saat: 01:01 PM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: siYASALforum00.)
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Ispanaklı, Yulaflı diyet böreği
![]() [/img] ![]() Ispanaklı, Yulaflı diyet böreği Malzemeler: 500. gr kuzu ıspanak 250. gr az yağlı kıyma 1. Su bardağı yulaf 4.Yumurta Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tu 1.Çay kaşığı karabiber 1.Tatlı kaşığı pul biber 1. Çay kaşığı zerdeçal Yapılışı: Sevgili okurlarım uzun zamandır yemek tarifi ekleyemedim. Bu gün güzel bir ıspanaklı, yulaflı bir diyet böreği yapayım dedim ve semt pazarı vardı tazecik mis gibi kuzu ıspanak vardı hemen aldım bir yandan da yağmur çiseliyordu artık o bunaltıcı sıcaklar yavaş yavaş terk ediyor ılıman güzel bir mevsime girdik. Eve geldim hemen ıspanaklı, yulaflı böreği yapmaya koyulu verdim! Önce ıspanakları bir güzel yıkadım ve bir bakır süzgeç’in içine koydum fazla olan suları süzülsün diye. (Ben hep bakır tercih ediyorum daha sağlıklı oluyor) Kuru soğanı yemeklik doğradım, sonra da ıspanakları doğradım (çok küçük doğramayalım ıspanakları yoksa vitamini ölüyor) az yağlı kıymayı da ilave ettim, biraz zeytinyağı, yumurta, karabiber, pul biber, yumurta, bir tutam zerdeçal, tuz ve yulafı hepsini birlikte harmanlayıp az yağlanmış teflon bir tepsiye döktüm ver önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürelim yaklaşık 30 dakika pişirelim fırından çıkartalım ve servis yapalım arzunuza göre servis yapabilirsiniz. Umarım sizlerde bu böreği çok seversiniz tam bir diyet böreği oldu ![]() Emine Dönüş ÖZATAR |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi