Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ehlinden Öğrendim
05-24-2008, 06:59 AM
Yorum: #1
Ehlinden Öğrendim
Günde 5 defa kılınan namazın vakti, dünyanın güneş etrafındaki ve kendi etrafınddaki hareketine göre düzenlenmiştir. Dünya kendi yörüngesindeki hareketini 24 saatte tamamlıyor ve bu 24 saatte 5 vakit namaz kılınıyor. Namazın vakti güneşin doğuşuna batışına göre düzenlenmektedir. Bunu herkes bilir. Ancak kutuplarda güneşin doğmasıyla batması arasında 6 ay zaman vardır.

Genelde hüsnü niyet sahibi müslümanların merak etttiği, sui niyet sahibi inanmayanların da dalga geçmek için sorduğu bir soru bir konu vardır. Peki kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz, öyleyse namaz 6 ayda 5 vakit mi kılınacak? Kutuplarda yaşayan insanlar nasıl ki 24 saatte 3 öğün (tabiki kendi kültürlerine göre değişir) yemek yiyorlarsa, yani 6 ayda 3 öğün yemiyorlarsa, namazlarını da günde 5 vakit kılacaklardır.

Bu konuyu bugün tesadüfen öğrendim. Kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz sözkonusu olduğunda, orada yaşayan insanlar, güneşin 24 satte bir doğuş bir batış yaptığı bir yerin (Örneğin Eskişehir) namaz vakitlerini dikkate alarak namazlarını kılacaklardır.

ADALET ERDEMLERİN KRALİÇESİDİR
kullanıcının tüm mesajlarını bul
05-24-2008, 08:43 AM
Yorum: #2
Cvp: Ehlinden Öğrendim
Değil mi yani erCAN kardeş,
Yemeğe gelince yiyoruz da konu Yüce Yaratıcıya teşekküre gelince kaçamak arıyoruz.
Paylaşım için teşekkürler.

ONLINE BİLGİ İLETİŞİM AĞI
kullanıcının web sitesini ziyaret etkullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi