Ehlinden Öğrendim
|
|
05-24-2008, 06:59 AM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Ehlinden Öğrendim
Günde 5 defa kılınan namazın vakti, dünyanın güneş etrafındaki ve kendi etrafınddaki hareketine göre düzenlenmiştir. Dünya kendi yörüngesindeki hareketini 24 saatte tamamlıyor ve bu 24 saatte 5 vakit namaz kılınıyor. Namazın vakti güneşin doğuşuna batışına göre düzenlenmektedir. Bunu herkes bilir. Ancak kutuplarda güneşin doğmasıyla batması arasında 6 ay zaman vardır.
Genelde hüsnü niyet sahibi müslümanların merak etttiği, sui niyet sahibi inanmayanların da dalga geçmek için sorduğu bir soru bir konu vardır. Peki kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz, öyleyse namaz 6 ayda 5 vakit mi kılınacak? Kutuplarda yaşayan insanlar nasıl ki 24 saatte 3 öğün (tabiki kendi kültürlerine göre değişir) yemek yiyorlarsa, yani 6 ayda 3 öğün yemiyorlarsa, namazlarını da günde 5 vakit kılacaklardır. Bu konuyu bugün tesadüfen öğrendim. Kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz sözkonusu olduğunda, orada yaşayan insanlar, güneşin 24 satte bir doğuş bir batış yaptığı bir yerin (Örneğin Eskişehir) namaz vakitlerini dikkate alarak namazlarını kılacaklardır. ADALET ERDEMLERİN KRALİÇESİDİR |
|||
05-24-2008, 08:43 AM
Yorum: #2
|
|||
|
|||
Cvp: Ehlinden Öğrendim
Değil mi yani erCAN kardeş,
Yemeğe gelince yiyoruz da konu Yüce Yaratıcıya teşekküre gelince kaçamak arıyoruz. Paylaşım için teşekkürler. ONLINE BİLGİ İLETİŞİM AĞI |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi