Anket Firmalarının Güvenilirliği ve Travmatolojik Değerlendirmeler
|
|
07-23-2007, 01:32 AM
Yorum: #1
|
|||
|
|||
Anket Firmalarının Güvenilirliği ve Travmatolojik Değerlendirmeler
Sevgili arkadaşlar,
Eskiden anket firmaları gerçek seçim sonuçları açıklandıktan sonra rezil olmayı düşünmeksizin ASPARAGAS anket düzenlemekteydi. Ne var ki kalite standartları ve firma imajını zedelememek için (AKLIN VE MANTIĞIN YOLU DA BUDUR ZATEN) seçim sonuçlarını gerçeğe en uygun şekilde ortaya koymak için çaba sarfetmektedirler. Her yeni seçim anket firmaları için ayrı bir ders olmaktadır. Bu seçimde de yüzde elliden fazla sonuç çıkarmanın "ABSÜRT" olamayacağını öğrenmişlerdir sanırız. Biz de tahminlerde bulunmuştuk. Seçime kadar son bir aydır hep halkın eğilimi olarak 12, 22, 42 oy oranlarından bahsetmiştim. MHP onikiyi biraz fazlaca aştı. Genç partinin oylarnın düşmesiyle, CHP beklediğim oranda başarılı olamadı. ama yine de beni yüzde bir buçuk oranında yanılttı. AK PARTİ ye ise, 42 lik oran biçmiştim kii, son kararsız seçmenlerin merkez partiye yönelik tercih yapması ve yine genç parti ve demokrat partideki kaçış AK partiyi güçlendirdi. DEMOKRASİ KAZANDI diyebiliriz. Elbetteki bu sonuçların keşkesi yoktur. Artık gündem Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelmiştir. Seçim sonucu açıklamalarında da Sn. Başbakanımız güven vermiştir. Saygı ve sevgiler. ONLINE BİLGİ İLETİŞİM AĞI |
|||
07-31-2007, 02:51 PM
Yorum: #2
|
|||
|
|||
Cvp: Anket Firmalarının Güvenilirliği ve Travmatolojik Değerlendirmeler
MHP'nin oylarının artışı sürpriz değildi. gençpartiylede bir alakası yok bu artışın. gp'nin o kadar oy alacağı zaten bekleniyordu. Hatta tarafsız bir anket firmasının yaptığı araştırmada %4,5 olarak tahmin edilmişti. MHP'nin %8,5 luk bir kemik oyu var. Bunun haricinde Türkiyenin %20side MHP'ye sıcak bakıyor. Yani potansiyeli var. Bu %20'nin %6sı MHPye verdi. Bu oy MHP'nin zaten alacağı oydu. Bunun genç partiyle bir alakası yok.
Ben şahsen akp'den böyle bir artış beklemiyordum. Milletin takdiri bu yöndeymiş. Ancak rte'ye giden anketlerin yayınlanmadan önce ki hallerini görüyordum ve oy oranının %28i geçmeyeceğinden emindim. 40 defa %40ın üstünde dedi ve Millet verdi oyunu. Anketörlerin çok etkisi var. Sonuçta Millet çoğunluğun yanında. Biliyorsunuz ki 2002 seçimlerinde de meclise akp ve chpnin dışında partiyi sokmamışlardı ne anket firmaları ne de basın. Ve öyle de oldu. Bu Dağlar Bizimdir; Ferman Gerekmez. BOZKURTUN Olduğu Yere, çakallar GİREMEZ |
|||
08-01-2007, 08:57 PM
Yorum: #3
|
|||
|
|||
Cvp: Anket Firmalarının Güvenilirliği ve Travmatolojik Değerlendirmeler
bu konuda sana katılmıyorum özerbozkurt,
aynı anket firmaları, konda başta olmak üzere 27 Mart seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ın büyükşehi belediye başkanı olduğu seçimlerde yani RP nin girdiği seçimlerde tümden çuvallamışlardı. Anket firmalarına göre insanlar oy verseydi, o seçimde yine SHP, (sosyal demokrat halkçı parti) ANAP, DYP gibi partiler kazanırdı. Ama olmadı. RP ozaman yerel seçimde sildi süpürdü. Genelleme yaparken yakın/uzak tarihe bir bakmak gerek. |
|||
08-02-2007, 02:49 AM
Yorum: #4
|
|||
|
|||
RE: Cvp: Anket Firmalarının Güvenilirliği ve Travmatolojik Değerlendirmeler
muzaffersönmez91 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:bu konuda sana katılmıyorum özerbozkurt, Size katılıyorum. Anket firmaları tek başına bir işe yaramazlar. Ancak anket firmaları ile basın-yayın birleşince, birbirlerini destekleyince, yapılan yayınlar sürekli aynı şekilde olunca ne olur? Basının toplum üzerinde ki etkisi tartışılamaz.2002 seçimlerinde ne oldu hatırlarsınız. Bu seçimler de de aynı şekilde, 3 parti ve dtpli bağımsızlar dediler ve aynen öyle oldu. Bu araştırma sonucu mu? Yoksa sürekli böyle söylendiği, millet bu şekilde yönlendirildiği için mi böyle oldu? Bu Dağlar Bizimdir; Ferman Gerekmez. BOZKURTUN Olduğu Yere, çakallar GİREMEZ |
|||
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi