Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FARKINDA OLMADAN Kandırılmayın
05-27-2008, 07:39 AM
Yorum: #1
FARKINDA OLMADAN Kandırılmayın
Nasil kandiriliyoruz... ??
Cok kolay.. Moda kredi kartlarindan worlcard, maximum, axes ya da bir baskasi..
Bunlardan en az bir tanesini veya bir kac tanesini kullaniyorsaniz; eminim siz de kandiriliyorsunuz.. Ama bu defa tahmin ettiginiz gibi banka tarafindan degil(onlar zaten Yapmadiklarini birakmiyorlar) magazalar tarafindan..

Hizmeti size satan tarafindan kandiriliyorsunuz.. Beni artik kandiramiyorlar..Nasil mi? Bir magazadan 100 milyon TL'lik alisveris yaptiniz ve Is bankasi maximum kartla odeyeceksiniz.. Normal sartlarda o isyeri maximum'a uye ve siz 100 mliyonluk alisverisiniz icin % 5 maxi puan kazanacaksiniz. Yani para yerine daha sonra kullanabileceginiz 5 milyon TL kazanacaksiniz. Ancak kazanamiyorsunuz!!! Cunku magaza sahibi sizi kandiriyor ve maximum kredi kartinizi baska bir bankanin POS makinasindan geciriyor ve bu islemi buyuk bir hizla yapiyor..
Sahip oldugunuz ozel kredi kartlari sadece o bankanin makinasindan gecirildiginde size para kazandirir..

Bu durumda milyonunuz magaza sahibine kaliyor. Worlcard anlasmali bir istasyondan benzin aliyorsunuz, world card'inizin mutlaka YKB'nin POS makinasindan gecmesi lazim,yoksa buradan da puan alamadiniz demektir. Genellikle isyerleri ayni anda bir kac banka ile anlasmali oluyor ve siz hangi karti verirseniz oteki bankanin POS makinasini kullaniyorlar.. Biz de yiyoruz. Nerden bilelim ki. Bize mal satmak icin saatlerce dil doken bozuk ahlakli kisi ve kurumlar cebimizdeki Uc kurusa da goz diktiler.

Alisveris yaptiginiz Uye isyerine,kartinizin o bankaya ait POS makinasindan gecirilmesini soyleyerek gasp edilen haklarimizi en azindan bu alanda almis olacagiz. Taksitli alisverislerde o bankanin cihazini kullanmak zorunda olduklari icin simdilik o konuda pek birsey yapamiyorlar. Ama tek SLIP odemelerde % 5-10 arasi paraniz baska banka makinalarinin kullanilmasi yolu ile ucuyor... Size o POS cihazi arizali ya da yavas calisiyor diyebilirler.. Bana da dediler; ama benim vaktim vardi, bekledim.'

ONLINE BİLGİ İLETİŞİM AĞI
kullanıcının web sitesini ziyaret etkullanıcının tüm mesajlarını bul
05-27-2008, 11:42 AM
Yorum: #2
RE: FARKINDA OLMADAN Kandırılmayın
Konu kredi kartı olunca söylenecek çok şey vardır. Bu konuda roman yazılır dersem az olur..... Ansiklopedi yazılır. Sahip olunması kredi kartı kadar kolay olan başka bir varlık yoktur belki hayatımızda. İstemenize bile gerek yoktur, adresinize gönderirler. Sadece bu durum bile kuşkuyla yakaşılmasına yeter sebeptir. Pek çok yerde (alışveriş merkezi, banka şubesi önü, fuar vs.), bize kredi kartı pazarlamaya çalışan, adeta yalvaran kişiler vardır. Genelde mazeret uydurur, mahalden uzaklaşmaya çalışırız. Kendi deyimleriyle "müşteri temsilcisi", bazen yüzüne bakmaya doyamıyacağınız hatun kişi olabilir. Bu durumda kendinize 3 5 dakika şans vermenizde fayda vardır. Ancak bu taktiği uygulayan ilk ve tek uyanık siz olmadığınızı bilmelisiniz.

Kredi kartı talep ederken, 22-25 sayfadan oluşan sözleşmeyi hemen hiç kimse okumaz. Okunsa görülür ki, banka oldukça "tok satıcı" tavrı sergiler.

Kredi kartı satıcılarına karşı pek çok savunma yöntemi geliştirmişizdir. Ancak söyleyecek sözümüz kalmaz bir aşamada. Bu durumda, kendisi de kredi kartı satan bir arkadaşıma "Yakamızı kurtaramıyoruz, nasıl bir taktik geiştirelim ki ısrarcı olmasınlar" diye sormuştum. Meğer çok basitmiş; "Benim x kredi kartım var" deyince satıcının kolu kanadı kırılıyormuş. Denedim, işe yarıyor.

Kredi kartı kullanmak başlı başına bir yetenek, bilgi gerektirir. Bu konuda başarılı olamayan yurdum insanı borcunu ödeyemez, psikolojisi bozulur, psikiyatra gider ve yine psikiyatrın tedavi masrafnı da kredi kartıyla öder.

Hepimiz şu konuda hemfikiriz: Doğru kullanılırsa fevkalade faydalı, her eve lazım bir cihazdır.

ADALET ERDEMLERİN KRALİÇESİDİR
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Yeni Yorum Gönder 

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi