Yeni Yorum Gönder 

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aydın gazetecilik
08-03-2007, 03:02 PM
Yorum: #1
aydın gazetecilik
Mutluyum! PKK'yı kurtardım

İyi bir halt edmiş gibi böyle dedi. PKK'ya gizli operasyonu batıran ABD'li gazeteci konuştu.
WASHINGTON Post’ta yazdığı makalede ABD ile Türkiye’nin PKK’ya yönelik bir ortak operasyon yapmayı planladığını ve Savunma Bakanlığı’nın 3 numarası Eric Edelman’ın bu konuda kongre üyelerini bilgilendirdiğini kaydeden tecrübeli gazeteci Robert Novak makaleden sonra ilk kez konuştu.

Heritage Foundation adlı düşünce kuruluşunda konuşan Novak, makaleye konu olan operasyon planlarını kendisine bir senatörün aktardığını doğruladı.

Novak “Yazımdan sonra operasyonun masadan kalktığını düşünüyorum. Bu tür bir operasyonu engellediğim için çok mutluyum. Böyle bir harekatın Amerika’nın güvenliğiyle hiçbir ilgisi yoktu.”

Novak, operasyonun PKK liderlerinin "öldürülmesini" amaçladığını ve kendisinin buna karşı olduğunu belirterek, "Eğer yanlış bir operasyon, bu makale nedeniyle sabote edilmişse bu beni de, bana bilgiyi veren Kongre üyesini de memnun eder" dedi.

TERÖRİST DEĞİL, ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISIYMIŞ

Milliyet muhabiri Yasemin Çongar'ın da görüştüğü Novak, saçmalamaya devam ediyor. Novak, PKK hakkında, "Siz buna terörist örgüt diyorsunuz. Başkaları ise, 'Kürtlerin özgürlük savaşçıları' diyor. Ben de bunu TV'de bir kez söyledim ve başım derde girdi. Ama ben, biri için 'terörist' olanın, diğeri için 'özgürlük savaşçısı' olduğuna inanıyorum" dedi.

"Irak'taki bağımsız Kürt bölgesel hükümetinin, Türkiye'deki kardeşleriyle birleşip Türk topraklarını da içine alacak 'Büyük Kürdistan'ı kurması, Türkiye'yi endişelendiriyor" diyen Novak, Türkiye nüfusunun beşte birinin Kürt olduğunu söyledi.
Bu haber toplam 67568 defa

BU NE DEMEK YAHU? BU BİRE BİR TÜRK DÜŞMANLIĞI DEĞİL Mİ?

Bu Dağlar Bizimdir;
Ferman Gerekmez.
BOZKURTUN Olduğu Yere,
çakallar GİREMEZ
kullanıcının web sitesini ziyaret etkullanıcının tüm mesajlarını bul
08-04-2007, 09:10 AM
Yorum: #2
RE: aydın gazetecilik
siyasal gücün altında ekonomik güç yatmaktadır.
Türkiyeye düşen, salt siyasal çözümlemelerden önce, bölgenin ekonomik olarak kalkındırılması, doğu ve batı arasındaki gelişmişlik düzeyini mümkün olduğunca eşitlemeye çalışmalıdır. Aksi takdirde ekonomik sorunlar nedeniyle bölge halkı kaybedilmeye devam edecektir.
Bu konu mikro kredilerle değil, makro ölçekli yatırımlarla mümkündür. Yani bölge halkına ekonomik yardımlardan ziyade istihdam artırıcı önlemlerin alınması şarttır.
Hükümete duyurulur.
08-04-2007, 09:32 AM
Yorum: #3
Cvp: aydın gazetecilik
Siz bölge insanının kalkındırılması halinde problemin kökten çözüleceğine inanıyor musunuz?
Bölge ne kadar zenginleşirse , kürdlerin doğum oranı o kadar ço artar. 10 gönüm tarlası olan adamın 15 çocuğu var. İş garantisi olmadığı halde bu kadar çocuk yapabiliyorlar. İş garantisi verdiniz, yaşam koşulları mükemmel, eğitim sorunu çözüldü diyelim, bunlar sizce terörü bitirir mi? yoksa azdırır mı?

Bu Dağlar Bizimdir;
Ferman Gerekmez.
BOZKURTUN Olduğu Yere,
çakallar GİREMEZ
08-05-2007, 11:33 AM
Yorum: #4
bence farklı açılardan da bakmak lazım özer bey... ben kamu yönetimi öğrencisiyim şuanda ancak fakültemizde de malesef pkk taraftarı kimseler mevcut, bunlardan biriyle tesadüfen konuşmuştum. bana savunduğu şey şu: bu kişi çocukken devlet bunlara hiç bir yardım ve benzeri hizmet sunmamış. bunlar ailece aç iken pkk köylerine gelerek bunlara ekmek giyecek yardımı yapmış bunları ölmekten kurtarmış. Bu yüzden de pkk ya karşı sorumluymuş ve sonuna kadar da arkasındaymış. Bunun böyle olmadadığını tüm Türkiye biliyor. Ancak onlara aşılanan bu düşünce olduğu için onlara hizmet götürmeyip açlığa terkettikçe pkk ya asker yetiştiğini de bi düşünün... ayrıca aç kalmaktan kurtulmak isteyenlerde çoğunlukla büyük şehirlere göç yolunu deniyorlar,ve büyük şehirlerimizde 70 li yıllardaki arabeks döneme geri dönme havası oluşuyor... insanlar bulundukları yer refah içinde bulundukları zaman devlet üstüne düşen görevi yaptığı için ihanet etmek için bi bahaneleri kalacağını sanmıyorum...
kullanıcının tüm mesajlarını bul
08-05-2007, 01:12 PM
Yorum: #5
Asker'in onları kazanmak için neler yaptığını biliyoruz. Bizzat yaşadığım şeyler var. Farketmiyor onlar için. Tabi bunu hepsi için söylemek mümkün değil. İçlerinde devlete her koşulda bağlı olanlar var. Bucak aşireti bunlara en büyük örnek. devletin yanında pkkya karşı savaştılar, şehit verdiler. içlerinde çok milliyetçi insanlar var. ancak onların devlete bağlı olduğu kadar devletin yardımlarına rağmen hala bölücü olanlarda var. Geçenlerde silah kaçakçılığı yapan bir köy korucusu yakalandı. hem devletten maaş alıyor, hem silah alıyor ve utanmadan bu şerefsizliği yapıyor.
yani demek istediğim , devletin yardımıyla yada boş bırakması kesinlikle büyük bir etken değil. Bu sadece çok güzel düşünülmüş, çok güzel fark edilmiş bir bahane
. ben 90lı yılların başında elektriği,telefonu,suyu olmayan köylere gittim batıda,egede. insanlar mum ışığında oturuyorlar, köyde 1-2 telefon var, suyu köy çeşmesinden getiriyorlar. bu insanlar isyanda değiller.

Bu Dağlar Bizimdir;
Ferman Gerekmez.
BOZKURTUN Olduğu Yere,
çakallar GİREMEZ
08-06-2007, 09:45 AM
Yorum: #6
söyleridiklerinize hak veriyorum ancak söylediğiniz imkansızlıklar ege'de şuan çözüldü. doğuda hala çözülemeyen bir sürü köy ve kasaba var. bence bunları eleştirerek hiç bir yere varamayacağımız için icraate geçmek gerektiğini düşünüyorum. siz her ne kadar onları dışlama taraftarı iseniz de benim hedefim çoğu arkadaşımın şark hizmetinden korkarak yapmak istemediği kaymakamlık. ben bu bölgelere hizmet götürerek bu pkk yandaşlığımı çözeceğime inanıyorum. çözemesem bile hiç olmazsa o uğurda bir şeyler yaptığım için vicdanım rahat olacak...
08-06-2007, 10:30 AM
Yorum: #7
Çok güzel düşünüyorsun Sevgili Ahmet.Cesaretiniz size olan saygımı 1 kat daha artırdı.

Ancak ben onları dışlama taraftarı değilim, asla. Ancak ben bu ülkenin asıl sahibi, en önemli unsuru olarak onların benim yanımda olmalarını bekliyorum. teröriste yardım etmemelerini bekliyorum. Öldürmekle mi tehdit ediliyorlar? Olabilir. Sonuçta onların içinden çıkan hainler yüzünden 6bini TSK görevlisi olmak üzere 34bin vatandaş kaybettik. Onlarda bunun diyetini ödesinler.
terörist gelsin teslim olsun.saçma sapan isteklerinden vazgeçsinler. adalet tecelli ettikten sonra bizde elimizden geleni yapalım.
Ayrıca güneydoğunun gelişememesinin sebebi devletin yatırımlarının suistimal edilmesidir. açılan madenlerde iş makineleri yakıldı,mühendisler, işçiler tehdit edildi, öldürüldü. okullarda hocalar tehdit edildi, imamlar öldürüldü, savcı bile öldürdüler. bunların sonucunda da devlet bölgeye yatırım yapmadı. Haklıdır devlet.
Dediğim gibi, onlar yaptıklarının hesabını adalet önünde versinler.
90lı senelerde Ege bölgesi gelişirken neden güneydoğu gelişmedi? devletin imkanımı yoktu? yada ayrımcılık mı yaptı? yoksa terör tehdidine karşı mı yatırım yapmadı? Peki bunda suçlu kim?

Bu Dağlar Bizimdir;
Ferman Gerekmez.
BOZKURTUN Olduğu Yere,
çakallar GİREMEZ
08-07-2007, 01:13 PM
Yorum: #8
doğru söylüyorsunuz benim babam da emekli polis memuru doksanlı yıllarda da babam tuncelide görevliydi defalarca ölüm tehdidi atlattı. ve tek suçu Türkiye Cumhuriyetine hizmet eden bir polis olmasıydı. onlara karşı benim nefretim sizden daha fazladır. ama düşündüğüm gibi oralara hizmet ederek bu olayı çözmek istiyorum. ben elimden geleni yapacağım gücüm yettiği kadar gerisi Allah'a kalmış... ya nasip diyelim Smile
Yeni Yorum Gönder 

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi